top of page
Wie ben ik?
IMG_9629.jpg
Een lichtpuntje in donkere tijden

Na 31 jaar journalistiek vond ik het hoog tijd voor 'iets anders'. Het glas was leeg om het zomaar te zeggen.

In het organiseren/begeleiden van uitvaarten heb ik een nieuwe uitdaging gevonden. Samen met de nabestaanden een afscheid neerzetten dat klinkt als een klok. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk dat is. Met een beetje meer inzet kun je er iets moois van maken, waar met een goed gevoel op wordt teruggekeken. 

Na het volgen van de opleiding voor uitvaartbegeleider ben ik in maart 2018 voor mezelf begonnen. Ik heb intussen al heel wat uitvaarten mogen begeleiden op diverse locaties. 

Veel van mijn talenten - schrijven, ontwerpen, organiseren - komen samen in dit mooie beroep, waarin je een lichtpuntje voor mensen kunt zijn in donkere tijden.

Juist dat miste ik de laatste jaren in de journalistiek.

Ik blijf mijn uitvaartactiviteiten combineren met het schrijven van teksten - ook daarvoor kun je mij inhuren - en mijn grote hobby's: wandelen (de afgelopen twee jaar heb ik delen van de camino gewandeld, dit jaar staat de Corfu Trail op het programma), fotograferen, yoga, schilderen en reizen met mijn gezin. 

 

- Een foto- en tekstboekje van de uitvaart, die vaak in een vlaag aan de naasten voorbij trekt.

 

- Het boekje 'Asbestemmingen' van eigen hand over wat je met de as van een overledene kunt doen. Van verwerken in sieraden tot tatoeages

of oplaten met een ballon.

- Een workshop kist beschilderen voor (klein)kinderen in de week van de uitvaart, indien mogelijk. 

Wat ik extra

bied...

flower-2222058_1920_edited.jpg
Goed doel

Elk jaar kies ik een goed doel uit voor een donatie uit mijn verdiensten.

Dit jaar ondersteun ik het Nationaal Ouderen Fonds, dat zich onder meer inzet tegen eenzaamheid onder ouderen - misschien wel mijn grootste angst van het ouder worden :(

Susanne Groeneveld uitvaartbegeleiding is opgenomen in de Databank Professionals rondom de dood op www.doodinzicht.nl

bottom of page